Portfolio

Een selectie van projecten waar ik aan heb meegewerkt.

l'Abito

l'Abito is een jonge, nieuwe webwinkel, welke kleren en accessoires verkoopt.

Ik was verantwoordelijk voor zowel de front- als de back-end. Ik heb het online betaalsysteem iDeal geïntegreerd met de winkel, wat de eerste keer was voor mij. Het bleek vrij makkelijk om een gebruiksvriendelijk betaalsysteem te creëren met dit systeem.

De sorteerfunctie was ook nog een aardige uitdaging, maar door wat slimme SQL queries ben ik erin geslaagd een zeer gebruiksvriendelijk systeem te schrijven waarmee je snel en gemakkelijk de kleren kunt vinden die je zoekt.

Screenshot van de l'Abito website

n8geluiden

Ken je die audio tours die ze aanbieden in musea? Als je die tours saai vindt, krijg je nu de kans om je eigen tours te creëren! De n8 organisatie heeft een manier gecreëerd om je eigen audio tours te maken, of te luisteren naar tours die gemaakt zijn door anderen.

Voor dit project was ik verantwoordelijk voor alle front-end code. Ik ben vooral erg tevreden over de "live filter" in de linker kolom van de site, dat een snufje handige AJAX gebruikt om de zoekresultaten te sorteren.

Screenshot van de n8geluiden website

n8

n8 is de organisatie achter de Museumn8. Samen met Grrr Medialab heb ik aan hun nieuwe homepage gewerkt. Ik was verantwoordelijk voor al het front-end werk; HTML, CSS en Javascript.

We hebben tevens een blog toegevoegd, dat bovenop WordPress is gebouwd.

Screenshot van de n8 blog

Museumn8

Eens per jaar opent een enorme selectie Nederlandse musea 's nachts haar deuren en biedt een aangepast programma aan om jonge mensen meer te betrekken in kunst en cultuur.

In dit project, dat mijn eerste samenwerking was met het geweldig creatieve Grrr Medialab, was ik voornamelijk verantwoordelijk voor de client-side code: HTML, CSS en Javascript.

"n8 2006" en haar website zijn erg succesvol geweest en ik ben blij dat ik een kans heb gekregen om deel uit te maken van het team dat dit mogelijk heeft gemaakt.

Screenshot van de Museumn8 website

Special Box Records

Special Box Records is a new Amsterdam based label for computer mayhem, psychedelic electro, crack house and disco not not disco.

Special Box is tevens het eerste platenlabel dat al haar muziek gratis uitgeeft! Ik was verantwoordelijk voor de HTML en CSS code van deze website.

Screenshot van Special Box Records

Eastside Music

Een Nederlands artiestenbureau. Het was een leuk project, waar een zeer groot CMS voor gemaakt moest worden, inclusief diverse accounts met verschillende privileges en een log-systeem waarin alle administratieve acties worden opgeslagen.

Dit was tevens de eerste website waarvoor ik enkele AJAX features heb geprogrammeerd. Bekijk hiervoor de zoekfunctie en het nieuwsarchief.

Screenshot van de Eastside Music website

Jetix Business 2 Business

Jetix is de populairste kinderzender in Nederland. Deze "Business 2 Business" website is gericht op hun partners, sponsors en dergelijke. Ik heb deze website moeten bouwen in Expression Engine, de eerste keer dat ik een website heb gebouwd in dergelijke software. Ik moet zeggen dat ik het prettiger vind om mijn eigen code en CMS te schrijven.

Screenshot van de Jetix B2B website

IJsvereniging Rijnwaarden

IJsvereniging Rijnwaarden is een vereniging die zich ook op het web wilde presenteren. Ik heb voor de vereniging de website ontworpen en ontwikkeld, en hen daardoor een manier gegeven nieuwe leden en vrijwilligers te werven via de digitale snelweg. Dit project was een uitdaging voor me, omdat ik ook de vormgeving voor mijn rekening heb genomen, een klus die ik normaliter uitbesteed.

Screenshot van de website van IJsvereniging Rijnwaarden

Voorkeuren

Deze instellingen worden opgeslagen voor jouw gemak.